728 x 90

332 автомобила с превишена скорост заснети за 3 часа от една камера в София

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростния режим на движение на автомобилите бе проведена на 24 юни. В нея участваха екипи на отдел „Пътна полиция“ – СДВР и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“. В рамките на операцията бе засилен контролът по отношение спазването на скоростния режим в столицата. На четири точки в най-интензивните

Специализирана полицейска операция за контрол на скоростния режим на движение на автомобилите бе проведена на 24 юни. В нея участваха екипи на отдел „Пътна полиция“ – СДВР и Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

В рамките на операцията бе засилен контролът по отношение спазването на скоростния режим в столицата. На четири точки в най-интензивните зони на София бяха разположени допълнителни камери за заснемане.

Само в рамките на три часа бяха заснети 332 нарушения на скоростните режими. Предстои обработване и издаване на електронни фишове за констатираните нарушени.

Прочети още:
Нов хит - оставаш без книжка, шофираш с фалшив документ от чужда държава

Някои от ограниченията са значителни. Автомобил Mercedes-Benz SLK, например, е щракнат със скорост 151 км/ч при ограничение 50 км/ч. Автомобил BMW пък преминава със 109 км/ч в същия участък.

Изводът от анализа на пътнотранспортните произшествия сочи движението с превишена и несъобразена скорост като една от основните причина за тяхното възникване. Това бе и поводът за провеждане на акцията с цел превенция на този вид нарушения.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *