728 x 90

МВР взима на дългосрочен наем 500 нови коли на стойност 30 млн. лева

Министерство на вътрешните работи планира да похарчи близо 30 милиона лева от бюджета си за пускане в експлоатация на нови полицейски автомобили. Документация към обявената обществена поръчка показва, че автомобилите няма да бъдат закупувани, а ще бъдат взети на оперативен лизинг. Документите показват, че МВР планира да пусне в употреба около 500 нови автомобили, а

Министерство на вътрешните работи планира да похарчи близо 30 милиона лева от бюджета си за пускане в експлоатация на нови полицейски автомобили. Документация към обявената обществена поръчка показва, че автомобилите няма да бъдат закупувани, а ще бъдат взети на оперативен лизинг.

Документите показват, че МВР планира да пусне в употреба около 500 нови автомобили, а обществената поръчка по проекта е била пусната само преди няколко дни като е разделена на две отделни позиции.

Едната е за предоставяне на 350 нови, неупотребявани моторни превозни средства за служителите, осъществяващи контрол на пътното движение, при условията на оперативен лизинг. Прогнозна стойност, както съобщава Actualno, е 20 447 616 лв. Във втората част на обществената поръчка са включени 150 броя автомобили с висока проходимост, отново за пътната полиция, с максимална стойност 10 353 888 лева.

Прогнозируемият експлоатационен цикъл на автомобилите е 4 години.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *