Сравнителен тест: Ford Mustang Mach-E срещу Tesla Model Y (видео)

Mustang Mach-E може да се закупи в САЩ с подпомагане от държавата в размер на 7500 долара, което го прави наистина достъпно предложение.

Ford вече доставя автомобили Mustang Mach-E на клиенти в Европа и САЩ. Моделът е изграден от нулата и е първият Mustang с четири врати в историята на марката.

Но фокусът тук пада другаде. Ако приемем, че добавянето на Mustang в името на модела е просто маркетингов трик, то представянето на електрическото возило на пътя е доста по-важна тема за разговор.

Колегите ни от канала TFL в YouTube решиха да съпоставят Mustang Mach-E с може би най-директният ми конкурент – Tesla Model Y. Важно е да се отбележи, че двете коли в случая не са с еднаква мощност и оборудване, което прави модела на Ford доста по-евтин.

Освен това, Mustang Mach-E може да се закупи в САЩ с подпомагане от държавата в размер на 7500 долара, което го прави наистина достъпно предложение.

По-долу можете да видите няколко видео клипа, които сравняват двата модела. В тях ще разберете кой от двата е по-бърз, зарежда се по-бърз, държи се по-добре на пътя и много други сравнения.

Макар и все още да не е наличен в България, Mustang Mach-E е вече на европейска земя. Опциите за батерията със стандартен и увеличен пробег елиминират притесненията относно придвижването, предлагайки до 610 км изцяло електрически пробег по WLTP между зарежданията за безпроблемно притежание и спокойствие.

Прочети още:
Любопитна безсмислица: Ford F-150 Lightning може да се зарежда сам от собствената си батерия

Иновациите при Mustang Mach-E включват и най-модерните технологии на Ford за комфорт, удобство и подпомагане на шофирането, предлагани някога. Системата от следващо поколение SYNC се учи от поведението на водача, за да прави пестящи време препоръки.

Phone As A Key дава възможност за безключов достъп чрез разпознаване на смартфона на собственика. Функцията Интелигентен пробег може по-точно да изчисли пробега чрез свързаност в облака.

В допълнение, най-новите технологии на Ford за асистирано шофиране, паркиране и избягване на инциденти осигуряват напълно интуитивно, намаляващо стреса изживяване зад волана.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget