728 x 90

Ford Mustang Mach-E с 5 звезди за безопасност от Euro NCAP (видео)

Ford Mustang Mach-E получи максимална оценка за сигурност от Euro NCAP, след като организацията направи краш-тест на електрическия кросоувър в партньорство с Green NCAP. Моделът заслужи максималния 5-звезден рейтинг от двете независими организации за оценка на превозните средства, тестващи нивата им на безопасност и на енергийна ефективност и безвредност спрямо околната среда. 92% защитеност на

Ford Mustang Mach-E получи максимална оценка за сигурност от Euro NCAP, след като организацията направи краш-тест на електрическия кросоувър в партньорство с Green NCAP. Моделът заслужи максималния 5-звезден рейтинг от двете независими организации за оценка на превозните средства, тестващи нивата им на безопасност и на енергийна ефективност и безвредност спрямо околната среда.

92% защитеност на възрастни пасажери и 86% защита за деца е резултатът на Mustang Mach-E в безапелационно строгите краш-тестове за безопасност на пътниците при катастрофи. Стандартните за изцяло новия автомобил технологии в помощ на водача, включително интелигентния адаптивен круиз контрол със системи за старт-стоп и за придържане в центъра на лентата, асистентът за предпазване от сблъсък с автоматично аварийно спиране, и системата за спазване на лентата с асистент за трафик в сляпата зона на зрителното поле също допринесоха за отличния рейтинг по безопасност. Mustang Mach-E получи максимални оценки за своите технологии за придържане в лентата.

С нулеви емисии от ауспуха благодарение на задвижването от електрическа батерия, която предлага чист пробег на ток до 610 км по WLTP, Mustang Mach-E получи също така най-високите оценки от страна на Green NCAP в тестовете за чист въздух и нисък индекс за отделяне на парникови газове. 94-процентовият резултат за енергийна ефективност включва максимални оценки в лабораторните тестове за работа при студени и топли условия.

„Mustang Mach-E е разработен от самото начало като изцяло електрически автомобил, затова можахме да разгърнем безопасността и екологичните характеристики в изцяло новия му дизайн от всеки възможен ъгъл“, каза Стюарт Саутгейт, Директор Инженерингова безопасност във Ford Европа. „В резултат клиентите ни могат да са  уверени, че автомобилът им се грижи за тях точно толкова добре, колкото и за околната среда.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт