728 x 90

Motorworld в Мюнхен: Когато мъжката част от човечеството най-накрая си има свой мол

Цял един мини свят, посветен на автомобилна страст във всичките ѝ форми. Така най-кратко можем да опишем Motorworld във всичките му локации, пръснати из Германия и Швейцария. От изложби на ретро автомобили, през дилъри на екзотични суперколи, чак до тематични конферентни зали и заведения за хранене с подчинен изцяло на автомобилната тематика интериор. Един истински

Цял един мини свят, посветен на автомобилна страст във всичките ѝ форми. Така най-кратко можем да опишем Motorworld във всичките му локации, пръснати из Германия и Швейцария. От изложби на ретро автомобили, през дилъри на екзотични суперколи, чак до тематични конферентни зали и заведения за хранене с подчинен изцяло на автомобилната тематика интериор. Един истински мъжки мол.

Към момента Motorworld можете да откриете на девет различни локации, основно в Германия. Най-новото попълнение е Майорка, където центърът трябва да отвори врати всеки момент. Екип на AUTOCLUB.bg пък имаше удоволствието да посети Motorworld Мюнхен, който стартира дейността си през 2021 година и е един от най-големите центрове от веригата в момента.

В Motorworld Мюнхен ще откриете над 25 от най-скъпите и ексклузивни марки автомобили в света, широка гама от доставчици на автомобилни услуги и специализирани работилници, множество магазини, различни места за събития и 22 конферентни зали, четиризвездния хотел AMERON München Motorworld, голямо разнообразие от заведения за хранене и много други.

Motorworld Мюнхен се намира на мястото на бившия железопътен сервиз на Deutsche Bahn в Мюнхен-Фрайман. Със своите гигантски размери – 185 метра дължина, 90 метра ширина и 18 метра височина – това е една от най-големите самоносещи се стоманени зали в Европа. Това превръща помещението в подходящо за изложбата на много автомобили, а дори – както можете да видите на снимките – има предостатъчно място и за чистокръвен американски камион Kenworth.

Най-добрата новина – входът е безплатен 365 дни в годината, а цените в ресторатна, над масите в който висят автомобили в пълен размер, са съвсем адекватни за стандарта на живот в Мюнхен. Ако сте автомобилен фен и планирате посещение, пригответе си цял един ден, който ще прекарате на територията на автомобилния мол.

Вижте част от експонатите в Motorworld Мюнхен и интересните локации в галерията по-долу. Впрочем, синият Nissan GT-R точно над този текст е една от оригиналните машини, които са използвани за заснемането на първия епизод на „Бързи и Яростни“.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт