728 x 90

Пътната агенция мие мантинелите на магистрала Тракия с машина

Започна машинно миене на ограничителните системи на автомагистрала „Тракия“, в участъка от 55-ти до 90-ти км, в област Пазарджик. В следващите дни ще се мият мантинелите в средната разделителна ивица в платното за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно пътната сигнализация. За измиването на мантинелите и

Започна машинно миене на ограничителните системи на автомагистрала „Тракия“, в участъка от 55-ти до 90-ти км, в област Пазарджик. В следващите дни ще се мият мантинелите в средната разделителна ивица в платното за Бургас. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като следват стриктно пътната сигнализация.

За измиването на мантинелите и на монтираните на тях светлоотразители се използва специализирана почистваща техника, която се движи със скорост 10-15 км/ч. При извършване на дейностите техниката се обезопасява чрез устройство, което служи за буфер в случай на инцидент с движещо се моторно превозно средство. По този начин се осигурява по-голяма безопасност както за работещите на пътя, така и за останалите участници в движението.

Светлоотразителите на ограничителните системи, т. нар. котешки очи, са важни за безопасността на движението, тъй като при шофиране през нощта и при намалена видимост насочват шофьорите и очертават габарита на пътя. При повърхностно замърсяване и неподдържане те губят своята рефлекторна способност. За по-дългата им експлоатация е важно да запазят основните си характеристики – координати на цветност, коефициент на яркост, както и коефициент на обратно отражение за максимално дълго време. При регулярното им почистване се удължава срокът на експлоатация както на ограничителните системи, така и на светлоотразителите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт