728 x 90

Строителството на метрото през кв. Слатина в София трябва да приключи през 2026 г.

„Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София. Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала  „Арена София“ („Арена Армеец“) до бул. „Цариградско шосе.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова. В следващия месец

„Разширението на метрото през район „Слатина“ вече е защитено с влязло в сила изменение на Общия устройствен план на София. Трасето започва от Военната академия „Г. С. Раковски“, минава през кв. „Гео Милев“ и „Слатина“, през зала  „Арена София“ („Арена Армеец“) до бул. „Цариградско шосе.“ Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

В следващия месец ще бъде готов и докладът за подробния план на трасето. В момента се провеждат процедури за избор на строители на тези 6 километра. Плановете на общината са строителството на този участък  да започне през първата половина на следващата година.

Проектът предвижда изграждане на 6 нови метростанции, които ще обслужват 65 000 пътници дневно и ще намалят с над 9 000 тона годишно вредните емисии. Строителството на този участък трябва да приключи през 2026 година.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *