728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Пускат метрото до Овча Купел в София на 24 април

„На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през Овча купел. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. С разширението на метрото до Околовръстен път са изградени – интермодална

„На 24 април, следващата събота, пускаме за движение 4-те км на третата метролиния през Овча купел. С тях присъединяваме един от големите райони на София към метромрежата, а гражданите, които ще пътуват с метрото, достигат 500 000 на ден.“ Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

С разширението на метрото до Околовръстен път са изградени – интермодална връзка с жп транспорта в Горна баня, както и три паркинга за общо 670 автомобили.

Това са буферен паркинг на Окорловръстното шосе и бул. Президент Линкълн за около 240 места, по ул. Централна при станция Овча купел 2 за около 200 автомобили и по ул. Монтевидео до станция Мизия за 230 автомобили. Извършена е реконструкция на бул. Президент Линкълн, изградена е ул. Централна.

Третата линия е оборудвана с прозрачни отваряеми преградни перони и автоматика от ново поколение. С нея се постига намаляване на трафика по трасето с 25%, а на изхвърляните вредни емисии – над 11 хил. тона годишно.

София има три основни метролинии с разширения с общо 52 км дължина и 47 станции.

Прочети още:
За Великден в съседна страна - какво трябва да знаете за пътуването?

По думите на кмета Фандъкова „Очаквам максимално бързо новият парламент и правителство да продължат процедурата по Плана за възстановяване и устойчивост и внасянето му в Европейската комисия, тъй като в него заложихме средства за разширенията на третата линия на метрото – по бул. Владимир Вазов и през Слатина. Тези участъци се очакват от хиляди хора и имаме готовност още тази есен да започнем строителството на 3-те км в район Подуяне.“

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *