728 x 90

Комбитата на Mercedes остават в историята след 2030 г.

Бъдещето изглежда мрачно за комбитата на Mercedes-Benz. Компании като Volvo са решени да поддържат живи традиционните автомобилни каросерии, но се твърди, че Mercedes поема по различен път. Според нов репортаж на Automobilwoche, германският автомобилен производител планира да преустанови предлагането на всякакви комби модели в своята гама до края на десетилетието. Плочките от доминото ще започнат

Бъдещето изглежда мрачно за комбитата на Mercedes-Benz. Компании като Volvo са решени да поддържат живи традиционните автомобилни каросерии, но се твърди, че Mercedes поема по различен път. Според нов репортаж на Automobilwoche, германският автомобилен производител планира да преустанови предлагането на всякакви комби модели в своята гама до края на десетилетието.

Плочките от доминото ще започнат да падат с CLA Shooting Brake, който ще изчезне от гамата на Mercedes за моделната 2025 година, без да се планира наследник. Бъдещо поколение E-Class, за което се твърди, че ще пристигне през 2030 г., също няма да предлага вариант комби, според доклада от немската преса. Mercedes представи най-новото поколение C-Class с традиционен модел комби, предлагайки също и високопроходима All Terrain версия. Колко време тези две модификации ще продължат да се предлагат засега не е ясно.

Прочети още:
Volvo EX90 предлага лукс, 7 места и до 517 к.с. и 600 км пробег по WLTP

Докладът на Automobilwoche отбелязва, че компанията обмисля алтернативи, които да предложи на своите европейски клиенти, които са свикнали с комби автомобилите. На този етап обаче не е ясно в каква посока мислят дизайнерите и инженерите на фирмата.

Двигателите с вътрешно горене диктуват дизайна на автомобилите в продължение на век и електрическите задвижващи агрегати ще променят наложените с десетилетия тенденции. Те дават на дизайнерите нови свободи, като същевременно представят множество нови предизвикателства, като дебелите подове, необходими за батериите. Аеродинамиката и ефективността са жизненоважни фактори за електрическо превозно средство в момента, което допълнително ще диктува дизайна през следващите години – и може би точно това са част от причините електрическите комбита да не влизат в плановете на Mercedes.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *