728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Mercedes W114 EQ – когато модерното срещне класиката

С индекса EQ ще се обозначават новото поколение електрически и електрифицирани превозни средства от Mercedes-Benz. Тенденцията е те да стават все повече и с времето да изместят на практика изцяло традиционните машини с двигатели с вътрешно горене. За голяма част от почитателите на марката този преход сигурно ще бъде доста труден. Все пак немците се

С индекса EQ ще се обозначават новото поколение електрически и електрифицирани превозни средства от Mercedes-Benz. Тенденцията е те да стават все повече и с времето да изместят на практика изцяло традиционните машини с двигатели с вътрешно горене.

За голяма част от почитателите на марката този преход сигурно ще бъде доста труден. Все пак немците се славят с едни от най-качествените горивни двигатели, а в миналото разполагаха и с някои от най-здравите автомобили като цяло. Сред тях определено е и поколение W114, което се произвежда между 1968 и 1976 година във версии купе и седан.

Доста интересно предложение за възраждане на серията W114 ни представя дизайнерът lars_o_saeltzer, който с публикация в Instagram загатва за ретро машина с електрическо задвижване. Дизайнът е доста оригинален и все пак успява да съхрани духа на оригиналния автомобил от края на 60-те години на миналия век. Няма как да не отбележим връщането на „изправените“ фарове, както и ръбатите форми.

Оригиналният модел W114 се предлага с 4- и 6-цилиндрови бензинови агрегати, както и с 4- и 5-цилиндрови дизели. Можем да си представим модерно изцяло електрически задвижване под ламарините на тази възродена версия, като за добра база би послужил очакваният първи по рода си Mercedes EQE.

Прочети още:
Hennessey Venom 775 е американско чудовище със 775 к.с. и цена от $100 000

Както мислите вие за този възроден ретро дизайн?

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *