728 x 90

Mercedes, VW, Volvo и други замразиха бизнеса си в Русия

С нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, Източна Европа беше хвърлена във война, каквато не виждана в този регион от Втората световна война насам. Ситуацията е такава, че автомобилните производители започват да предлагат помощ в подкрепа на украинското население. Други замразяват бизнеса си в Русия. Най-тежка изглежда съдбата на Torsus, специализиран производител, който

С нахлуването на Русия в Украйна на 24 февруари, Източна Европа беше хвърлена във война, каквато не виждана в този регион от Втората световна война насам. Ситуацията е такава, че автомобилните производители започват да предлагат помощ в подкрепа на украинското население. Други замразяват бизнеса си в Русия.

Най-тежка изглежда съдбата на Torsus, специализиран производител, който прави офроуд кемпери и ги продава на световните пазари. Основана през 2016 г., Torsus е със седалище в Чехия (по-конкретно в Прага), но поддържа офиси и съоръжения в Украйна. На 27 февруари Torsus предложи на света актуализация за своя персонал, като за щастие компанията казва, че семейството и служителите са в безопасност.

Разбира се, същото не може да се каже за много хора в страната. Нашите колеги от Motor1.com съобщават, че Mercedes-Benz подкрепя народа на Украйна както мислено, така и с финансова помощ. На 25 февруари автомобилният производител сподели бяло изображение в Instagram с фразата „За най-важното: мирът“. Освен това главният изпълнителен директор на Mercedes-Benz Ола Келениус обяви в LinkedIn дарение от 1 милион евро на Червения кръст, специално за помощ за Украйна.

Прочети още:
Opel Crossland - производството достигна 500 000 бройки

Междувременно във Волфсбург Volkswagen Group също обеща дарение от 1 милион евро. В Twitter компанията обяви, че ще направи дарението на Агенцията на ООН за бежанците, насочено към подпомагане на ситуацията в Украйна. Главният изпълнителен директор на VW Хърбърт Дийс сподели съобщението и чрез своя акаунт в LinkedIn.

От гледна точка на производството, Reuters съобщава, че Volvo е спряло целия износ на превозни средства за Русия. Освен това Volvo спря производството и продажбите в Русия. Този ход идва след аналогични решения от Daimler и Renault, замразяващи бизнес дейностите си в страната или спиращи местното производство.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *