728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Mercedes показа новия си 56-инчов дисплей за електромобили

В двата края на екраните са поставени два отвора за климатичната и отоплителната система на автомобила.

В рамките на виртуалния вариант на изложението 2021 CES, Mercedes-Benz показа новия си дисплей за електрически автомобили. Той ще бъде ползван в бъдещия електрически флагман на марката, който ще носи името EQS.

Компанията от Щутгарт промотира дисплея като екран с размер от 56 инча по диагонал. Това, обаче, е доста условно, тъй като тук не можем да говорим за един екран, а за три екрана, помещавани под общо стъклено покритие.

Първият дисплей е за шофьора и прожектира данни за автомобила и неговото движение. Софтуерът тук е специално написан за електромобили, а не представлява адаптирана версия на модел с двигател с вътрешно горене.

Вдясно от този екран стои централният монитор, който се доминира от изображение на карта. Под него се позиционират данни за обаждания и за аудио системата на автомобила, а най-ниско стоят показанията за климатичната система.

Последният трети екран се намира точно пред пасажера. Действието му ще зависи от това дали на седалката ще има пътник – ако такъв е налице, то той ще може да управлява различни инфоразвлекателни функции.

В двата края на екраните са поставени две дюзи за климатичната и отоплителната система на автомобила. Дизайнът им е доста интересен, като отворите за тях са пробити директно в стъкленото покритие на екраните.

Макар и да не е много видно от снимките, екранът на новия EQS ще бъде леко извит с цел по-добро предаване на картината. От Mercedes казват, че са правили изпитания при много светла среда, за да се уверят, че яркостта на картината е достатъчно добра.

Прочети още:
Honda пусна специален филтър за купе, който предпазва от коронавирус

Зад новия гигантски екран се крият и доста умни технологии. Така например, ако шофьорът на автомобила често използва адаптивното окачване в определен участък, системата ще запомни това и автоматично ще активира комфортен режим при наближаване на съответния участък с лоша пътна настилка.

Ако пък шофьорът е свикнал да се обажда всеки ден на партньора си, примерно в 7 часа след работа, колата сама ще напомня за това, когато часът наближи.

Интересно е, че Mercedes възнамерява да предлага екрана като опционална екстра дори и за EQS, въпреки че електрическият седан се очаква да има доста висока цена, както коментира Motor1.com.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *