728 x 90

Новият Mercedes GLC Coupé: Повече технологии, по-модерен дизайн, по-добра аеродинамика, но само с 4 цилиндъра

  Като спортен брат на GLC SUV, GLC Coupé допълва най-продаваната Mercedes-Benz серия. Първото впечатление за GLC Coupé е за динамика и лукс. GLC Coupé комбинира спортно изпълнение с висока ефективност. Всички модели са оборудвани с 4-цилиндрови дизелови или бензинови двигатели, които включват технология за електрическо задвижване. Гамата предлага 3 plug-in хибрида (включително дизелов) с електрически

  Като спортен брат на GLC SUV, GLC Coupé допълва най-продаваната Mercedes-Benz серия. Първото впечатление за GLC Coupé е за динамика и лукс.

  GLC Coupé комбинира спортно изпълнение с висока ефективност. Всички модели са оборудвани с 4-цилиндрови дизелови или бензинови двигатели, които включват технология за електрическо задвижване. Гамата предлага 3 plug-in хибрида (включително дизелов) с електрически пробег от над 100 км, подходящи за ежедневно шофиране на ток. Налични са също 4 меки хибрида с 48-волтова технология и интегриран стартер-генератор за допълнителна мощност и рекуперация на енергия. Новият GLC Coupé е у дома си на почти на всеки терен. Той впечатлява със своя комфорт и пъргавина дори когато е извън павираните пътища. Спортното очакване е серийно.

  Опционалният завиващ заден мост с ъгъл на отклонение от 4,5 градуса прави автомобила още по маневрен, като намалява кръга на завиване с 90 см до 10,9 метра. Тя се предлага с пакет Technology, заедно с въздушното окачване AIRMATIC. Извън пътя GLC Coupé се отличава с многобройни функции като задвижване на всички колела 4MATIC и чисто електрическо офроуд шофиране при plug-in моделите. Серийните за българския пазар офроуд екран и „прозрачен капак“ подпомагат в значителна степен шофирането извън павираните пътища.

  Високите стандарти на GLC Coupé прозират във всеки детайл. Хардуерът и софтуерът на последното поколение на мултимедийната система MBUX (Mercedes-Benz User Experience) е още по-удобна за потребителите. Брилянтните визуализации на централния и дисплея на шофьора правят по-лесно управлението на автомобила и комфортните му функции, като двата LCD екрана представят чиста и структурирана информация.

  Прочети още:
  Ford Explorer стъпва на МЕВ платформата на Volkswagen

  Цялостната заявка на екстериора се определя от спортния силует на купето. Характерните елементи на екстериора включват декоративна хромирана предпазна кора, лакирани в черно лайсни на покрива и опционалните степенки.  С арматурно табло, разделено на две секции, богати декоративни елементи и централен дисплей във вертикален формат, интериорът на GLC Coupé съчетава спортния със съвременния стил.

  Размерите на GLC Coupé подчертават динамичния и мускулестия му вид. С дължина от 4763 мм, той е с 31 мм по-дълъг и с 5 мм по-висок от своя предшественик. От това печели по-големия обем на багажника – от 545 литра (45 литра повече) до 1490 литра (плюс 90 литра) за меките хибриди и 390–1335 литра в plug-in хибриди. Както и при стандартния GLC, двигателите са само и единствено четирицилиндрови.

  Значително подобрена е и аеродинамиката на GLC Coupé. Минималният коефициент на обтекаемост на GLC Coupé е 0,27, което е с 0,3 по-малко от неговия предшественик.

  Разширено е и стандартното оборудване, което освен останалите елементи вече включва и линията AVANTGARDE. Това добавя по-големи дисплеи, смартфон интеграция, безжично зареждане и отопляеми седалки за шофьора и пасажерите.

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

  Най-нови

  AUTOCLUB.BG във Facebook

  Facebook Pagelike Widget

  Спорт