728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Mercedes G63 срещу G65 на драг състезание – V8 или V12 е по-бърз? (видео)

Mercedes-AMG G65 беше много рядка птица. Истински офроудър с двойно турбинирано V12 под капака – това е комбинация, която гарантираше лудо представяне извън пътя и на него. Но с второто поколение G-класа от 2018 г., захранваният от V12 модел беше спрян и индиректно заменен от G63 с V8 агрегат. Мнозина бяха разочаровани, но, от гледна

Mercedes-AMG G65 беше много рядка птица. Истински офроудър с двойно турбинирано V12 под капака – това е комбинация, която гарантираше лудо представяне извън пътя и на него. Но с второто поколение G-класа от 2018 г., захранваният от V12 модел беше спрян и индиректно заменен от G63 с V8 агрегат. Мнозина бяха разочаровани, но, от гледна точка на самата компания, наистина ли се нуждаете от V12 в SUV, когато разполагате с един от най-добрите „осмаци“ в индустрията?

Видеото в долната част на тази страница идва от канала ArabGT.com в YouTube, който в момента има почти три милиона абонати. За съжаление на деветминутния клип липсват английски или български субтитри, въпреки че вероятно можете да разберете най-важните подробности дори и без да знаете дума. Кратката версия на историята е, че екипът се състезава с нов G63 срещу G65 от първо поколение G-Class.

По-новият и лек модел разполага с 577 конски сили достатъчни за ускорение от 0 до 100 километра в час за около 4.5 секунди. Срещу него моделът с V12 има 621 к.с., но е малко по-бавен до 100 км/ч – 5.2 секунди. Разбира се, това са каталожни цифри, които не са непременно представителни за реалните възможности на тези конкретни превозни средства, както отбелязва Motor1.com.

Прочети още:
Новият GAZelle има LED фарове, дизел от VW и струва 35 500 лв.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *