728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

През 1985 година Porsche слага V8 от 928 на Mercedes G-Class

Има напълно основателна причина тази G-класа да има свое специално място в музея на Porsche в Щутгарт, Германия, тъй като вместо двигател на Mercedes, тя разполага с Porsche V8. По-точно 5.0-литров V8 агрегат, взет от Porsche 928 S4. Завършен през 1985 г., необичайният G – известен също като „Porsche в овча кожа“ – има 316

Има напълно основателна причина тази G-класа да има свое специално място в музея на Porsche в Щутгарт, Германия, тъй като вместо двигател на Mercedes, тя разполага с Porsche V8. По-точно 5.0-литров V8 агрегат, взет от Porsche 928 S4.

Завършен през 1985 г., необичайният G – известен също като „Porsche в овча кожа“ – има 316 конски сили, а това е достатъчно за легендата за офроуд да достигне максимална скорост от 180 км/ч. Хирурзите в състезателния отдел на Porsche са отговорни за трансплантацията на двигателя, която е необходима, за да се направи G-Class подходящ да изпълнява задълженията си като сервизен автомобил за Pharaoh’s Rally. Ако не сте чували за него, това е рали-рейд събитие, провеждано в Египет и подобно на рали Дакар, припомня Motor1.com.

Основната идея зад проекта е Porsche да разполага със сериозно бързо офроуд превозно средство, което да е в крак с мощния състезателен 959 по всяко време и да осигури необходимата техническа поддръжка. Модифицираният джип отговаря на предизвикателството, като пресича финалната линия втори, след победилия в ралито суперкар 959.

Прочети още:
През 80-те GM доставя 12 500 калпави таксита в Ирак, Саддам Хюсеин отказва да довърши сделката

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *