728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Електрическият Mercedes EQV е вече в България на цена от 157 600 лева

Задвижващият електромотор в EQV се намира над предния мост на автомобила с извод за зареждане в бронята.

Пет премиери на електрически Mercedes-Benz автомобили се очакват на българския пазар през 2021 година. Първият представен модел у нас е просторната премиум лимузина EQV с изцяло електрическо задвижване.

EQV съчетава придвижване без вредни емисии с впечатляващи възможности за управление, висока функционалност и естетичен дизайн. Просторната лимузина може да бъде зареждана с променлив ток до 11 кВт както у дома, така и на публични зарядни станции с до 110 кВт.

Батерията има използваем капацитет от 90 кВч и позволява среден пробег от 350 километра по цикъла WLTP и DC зареждане от 10 до 80% за по-малко от 45 минути.

Задвижващият електромотор в EQV се намира над предния мост на автомобила с извод за зареждане в бронята. Максималната мощност се равнява на 150 кВ или 204 к.с., а максималната скорост е 160 км/ч.

Прочети още:
Нови джипове SsangYong Rexton за българската пожарна

ЕQV предлага и максимален комфорт в интериора, възможност за до 8 пътнически места, както и два различни варианта на каросерията с багажно отделение до 1410 литра.

Автомобилът е напълно интегриран в серийното производство в завода във Витория, Северна Испания. От същата поточна линия слизат и V-класата и Mercedes-Benz Vito. Цената на EQV за България стартира от 157 600 лева с ДДС.

След EQV в България ще се появят пионерът в електрическите SUV на марката EQC, компактният EQA, който беше показан официално вчера, надеждният помощник в градската дистрибуция eSprinter и бъдещият флагман в луксозния сегмент EQS.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *