728 x 90

Mercedes EQT – чисто електрически и с много място

Концепцията EQT за първи път бе показана през май 2021 г. Серийната версия с пробег до 282 километра започва живота си през декември 2022 г. Шефът на Mercedes Ола Келениус иска да спечели точки с премиум усещане. Това е добре за работниците. А в случая с Mercedes Citan – и за семейства. В бъдеще те

Концепцията EQT за първи път бе показана през май 2021 г. Серийната версия с пробег до 282 километра започва живота си през декември 2022 г.

Шефът на Mercedes Ола Келениус иска да спечели точки с премиум усещане. Това е добре за работниците. А в случая с Mercedes Citan – и за семейства. В бъдеще те вече не трябва да купуват приличен търговски автомобил, а шикозен ван с голям обем. За да се подчертае това, налице е ново име: T-класа. Предлага се и в чисто електрически вариант като EQT. Моделът дели платформа с Renault Kangoo E-Tech Electric – първоначално ще бъде пуснат като 4,50-метров, петместен автомобил с късо междуосие. Дълга версия ще последва по-късно през 2023 г.

Единственото задвижване е 90 кВ (122 к.с.) и 245 Нм от електрически мотор, който действа върху предните колела и 1,9-тонния EQT развива максимална скорост от 134 км/ч . Водачът може да избира между два режима на шофиране и три нива на рекуперация. Литиево-йонната батерия с използваем капацитет от 45 кВч е монтирана в пода на автомобила и позволява пробег до 282 километра според WLTP. Батерията се зарежда от домашно зарядно устройство с мощност 22 кВ (2,5 часа за пълно зареждане) или с максимум 80 кВ от бързо зарядно устройство. Тогава пълненето от десет до 80 процента отнема 38 минути. За зареждане с променлив и постоянен ток, EQT има CCS гнездо за зареждане и CCS кабел.

Прочети още:
Peugeot е лидер по продажби на електрически модели в "В" сегмента за 2022 г.

Плъзгащи врати и от двете страни

Плъзгащите се врати с прозорци на панти от двете страни осигуряват лесно влизане и излизане дори в тесни паркоместа. Кората на багажното отделение предпазва товара от външни погледи, а халките за привързване на мрежа го предпазват от изплъзване. Допълнителен багаж може да се побере и върху опционалните релси на покрива. Ако това все още не е достатъчно, EQT може да бъде оборудван и с теглич за ремарке. В резултат може да се носят 75 кг на тавана и 1,5 тона товар на ремаркето.

3 линии на оборудване, 10 цвята

EQT се предлага във варианти на оборудване Advanced Plus, Premium и Premium Plus и в десет цвята на боята, включително шест покрития металик. Черната решетка със звезда в центъра и динамично проектирани въздуховоди, както и корпусите на външните огледала, които винаги са боядисани в черно, осигуряват уникален дизайн. Иначе EQT до голяма степен прилича на Т-класата. EQT Marco Polo ще представлява и един малък дом на колела.

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget