728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Mercedes ще иска 489 евро на година за завиваща задна ос на EQS

За никого не би трябвало да е изненада, че опционално оборудване може да бъде добавено и премахнато при „дигитално“ превозно средство като Mercedes-Benz EQS. Идеята е много проста и ефективна и спокойно можем да очакваме да я видим в близко бъдеще от все повече автомобилни компании, особено когато става въпрос за електромобили. С новата технология

За никого не би трябвало да е изненада, че опционално оборудване може да бъде добавено и премахнато при „дигитално“ превозно средство като Mercedes-Benz EQS. Идеята е много проста и ефективна и спокойно можем да очакваме да я видим в близко бъдеще от все повече автомобилни компании, особено когато става въпрос за електромобили.

С новата технология за актуализации на софтуера по въздух, Mercedes вече предлага на клиентите на EQS опцията за активиране на завиващия заден мост до ъгъл от 10 градуса срещу годишна такса от 489 евро. Като алтернатива ъпгрейдът се предлага за 1169 евро за три години, съобщава Auto Motor und Sport.

Основното изискване е на борда да има пакет за паркиране, включващ 360-градусова камера. Подобна функция се предлага и за S-Class от ново поколение, но за нея няма функция за актуализиране на кормилното управление на задната ос чрез приложение, отбелязва Motor1.com.

10-градусовото завиване на задната ос се резервира чрез акаунт в приложението Mercedes me. Активирането се извършва автоматично, след като запалването се изключи за 120 секунди и след това се включи отново при заплатен абонамент. Съответното известие на екрана на информационно-развлекателното устройство накрая отчита завършването, както обяснява онлайн порталът mbpassion.

Прочети още:
VW Passat B4 1.8 - ще запали ли след 8 години в забвение? (видео)

Все пак, все още съществува възможност за перманентно купуване на функцията. Засега цената при EQS не е ясна, но при S-Class тя е около 1550 евро.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *