728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Добре дошли в кабината на първия електрически Mercedes S-Class (видео)

Още преди дебюта на EQS екипът на Autogefühl получи възможността да тества модела.

Съвсем скоро Mercedes-Benz ще покаже новия си технологичен флагман EQS. Моделът може най-лесно да се определи като електрическа S-класа, макар и това да не е напълно вярно.

EQS е изграден на чисто нова модулна платформа за електрически автомобили. Тази архитектура ще се използва и за други модели на фирмата, които ще видим скоро. Това са EQE, както и няколко електрически всъдехода.

Още преди дебюта на EQS екипът на Autogefühl получи възможността да тества модела. Разбира се, тук става дума за тест на предсериен прототип, който може да обясни наличието на доста измервателна техника на борда на машината.

Определено доста влечатляващ изглежда интериорът на EQS. Компанията от Щутгарт промотира дисплея на таблото като екран с размер от 56 инча по диагонал. Това, обаче, е доста условно, тъй като тук не можем да говорим за един екран, а за три екрана, помещавани под общо стъклено покритие.

Прочети още:
Opel Rocks-e изминава до 75 км на ток при скорост до 45 км/ч

Първият дисплей е за шофьора и прожектира данни за автомобила и неговото движение. Софтуерът тук е специално написан за електромобили, а не представлява адаптирана версия на модел с двигател с вътрешно горене.

Вдясно от този екран стои централният монитор, който се доминира от изображение на карта. Под него се позиционират данни за обаждания и за аудио системата на автомобила, а най-ниско стоят показанията за климатичната система.

Последният трети екран се намира точно пред пасажера. Действието му ще зависи от това дали на седалката ще има пътник – ако такъв е налице, то той ще може да управлява различни инфоразвлекателни функции.

Вижте повече във видеото по-долу.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *