728 x 90

Mercedes предлага повече мощност за електромобилите си срещу 1200 долара абонамент на година

В САЩ Mercedes предлага на клиентите на EQ абонамент за ефирна актуализация на мощността. Срещу 1200 долара на година тя може да бъде увеличена с до 24 процента. Опитните тунери знаят от дълго време: Когато нов автомобил слезе от производствената линия, пределът на мощността му обикновено далеч не е достигнат. Но когато става въпрос за

В САЩ Mercedes предлага на клиентите на EQ абонамент за ефирна актуализация на мощността. Срещу 1200 долара на година тя може да бъде увеличена с до 24 процента.

Опитните тунери знаят от дълго време: Когато нов автомобил слезе от производствената линия, пределът на мощността му обикновено далеч не е достигнат. Но когато става въпрос за електрически автомобили, браншът все още не е твърде компетентен по въпроса. Очевидно електромобилите все пак имат резерви от мощност, поне що се отнася до семейството EQ на Mercedes. В САЩ производителят вече предлага на клиентите абонамент за надграждане на мощността. Всеки, който се съгласи да плаща $1200 на година (около €1160), ще получи с до 24 процента повече мощност и ще може да подобри времето за спринт на автомобила си с до една секунда.

Според онлайн портала Motortrend предложението е насочено към собствениците на EQE 350, EQS 450 4Matic и техните SUV аналози. Платената ефирна актуализация повишава мощността на моделите EQE от 215 на 260 кВт, а при EQS и EQS SUV тя се увеличава от 265 на 330 кВт. Допълнителните сили би трябвало да са налични не само в спортния, но и във всички останали режими на шофиране. Mercedes не прави никакви изявления относно въздействието на ъпдейта върху фабричните данни за пробега. Ефектът обаче би трябвало да е ограничен, освен ако всеки старт на светофара не се превръща в драг състезание.

Прочети още:
Karma се завръща с екстремните Gyesera и Kaveya

Производителят обосновава това предложение с различните профили на потребителите: „Някои клиенти не карат своя EQE или EQS през целия живот на автомобила, а може би само за срока на офертата за лизинг. Ако за определено време искате повече мощност, можете просто да си я заявите и платите. Собственици, които ще стопанисват автомобила си за по-дълъг период от време, в бъдеще ще могат да закупят постоянно активиране.“

Засега абонаментът за мощност все още е съпроводен с добавката „Coming soon“ (англ. „Очаквайте скоро“). Дали ще се предлага и на германски клиенти? „Не, Mercedes няма да предложи увеличението на мощността в Германия. Тук подобни промени се смятат за модификация, свързана с разхода, която изисква одобрение и може да се отрази върху данъка. В САЩ това просто не е така“, обяснява говорител на Mercedes, запитан от auto motor und sport.  

Източник: AMS.bg

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *