728 x 90

Продава се модифициран Mercedes CLS 55 AMG

Mercedes CLS 55 AMG е един от най-красивите и мощни автомобили на немците от близкото минало, което ни накара да проверим какви опции има на българския пазар и попаднахме на този много интересен и силно модифициран екземпляр в гр. Русе. Излишно е да споменаваме колко голямо светило в света на мощните V8 двигатели са момчетата

Mercedes CLS 55 AMG е един от най-красивите и мощни автомобили на немците от близкото минало, което ни накара да проверим какви опции има на българския пазар и попаднахме на този много интересен и силно модифициран екземпляр в гр. Русе.

Излишно е да споменаваме колко голямо светило в света на мощните V8 двигатели са момчетата от Афалтербах, но все пак нека споменем малко статистика относно въздесъщия мотор М113, който при CLS заводски разполага с 469 к.с. и завидните 700 Нм. Тези стойности се постигат благдарение на помощта на компресор, който работи в тандем с потентния 5.4-литров бензинов агрегат. Собственикът на конкретната машина е направил множество доработки и в момента тя разполага със 700 к.с.

Както става ясно, колата е претърпяла множество промени през времето, много от които са прилежно документирани в Youtube канала на собственика. Рядко ставаме свидетели на подобни проекти с ясна история и подробна информация относно всяка доработка и затова решихме да ви представим този екземпляр. Цената му също е фактор, защото въпреки екстензивния тунинг, собственикът иска цена, средна за пазара на модела. На вас оставяме да прецените дали близо 46 000 лева си заслужават, а ако смятате, че има по-интересни покупки в този ценови диапазон, ще се радваме да ни споделите в коментарите! Повече за автомобила и модификациите разбираме от обявата на собственика (публикуваме без редакторска намеса):

„Колата е с адски много модификации.
– дълги изпускателни колектори с х пайп
-Дросел 90мм
-къстъм вход към компресора
-ролка на компресора
– кит за допълнително обтягане
-къстъм кулери
– голям топлообменник
– помпа Бош на кулера
– изнесено охлаждане в багажника
– модифицирана горивна рейка
– 550cc Бош инжектори
– Aquamist метанолова инжекция
– широколентова сонда
– подменена ск. кутия с ново управление
– волан ново поколение изпълнен в алкантара
– смъкната със Стар
– джанти предни 9. 5j обути с Пирели полуслик
задни 11j обути с Тойо Р888 325/30/19
-боядисвана преди 2г.
100% пропускам и други неща
Обслужена безкомпромисно!
Преди метанола има 11. 50сек на 1/4 миля с терминална 202км/ч
Целия процес след закупуването е документиран в YouTube.
Бартери не ме вълнуват!
Моля, да не си губим времето с излишни въпроси!“

Оригиналната обява може да видите в този линк:

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *