728 x 90

БГ пазар: Продават Mercedes CLK320 на 7600 км за почти 50 000 лева

В английския език съществува интересния термин barn find, който се използва за автомобили и всякакъв род машини, които са намерени изоставени в плевни или гаражи десетилетия след последната си употреба. Подобен, но малко по-различен, е случаят с този Mercedes CLK320. Както става ясно от обява за кабриолета, машината влиза в България, когато е на възраст

В английския език съществува интересния термин barn find, който се използва за автомобили и всякакъв род машини, които са намерени изоставени в плевни или гаражи десетилетия след последната си употреба. Подобен, но малко по-различен, е случаят с този Mercedes CLK320.

Както става ясно от обява за кабриолета, машината влиза в България, когато е на възраст от едва една година. Иззета е от родните власти и дълги години стои без да бъде експлоатирана. В момента се продава на цена от 24 900 евро.

Ето какво споделя продавачът в обявата (публикуваме текста без редакторска намеса):

„Само на 7600 км. Колата е произведена 2000г, в България влиза през 2001, където е конфискувана по незнайно какви причини на границата. 20 години по-късно държавата я пуска на търг с тайно наддаване, след което ставам горд собственик на този изключително рядък като изпълнение екземпляр. Това е на кратко историята на автомобила, разполагам и със съответните документи за доказателство. Колата е неразличима от нова, само за ценители на марката.“

Повече информация можете да откриете в оригиналната обява.

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *