Новата зарядна станция на Mercedes е с Wi Fi управление, в продажба у нас след април

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда електрическите автомобили и плъг-ин хибридите бързо, интелигентно и удобно. Максималната зарядна мощ на устройството е до 22 kW. Потребителите могат да свържат зарядната станция с интернет чрез кабел или чрез Wi Fi, като така те ще имат възможност удобно да я управляват с приложението Mercedes me на своя смартфон, без

Новата Mercedes-Benz Wallbox станция зарежда електрическите автомобили и плъг-ин хибридите бързо, интелигентно и удобно. Максималната зарядна мощ на устройството е до 22 kW. Потребителите могат да свържат зарядната станция с интернет чрез кабел или чрез Wi Fi, като така те ще имат възможност удобно да я управляват с приложението Mercedes me на своя смартфон, без значение от това къде се намират. Така те ще могат да контролират дистанционно процеса по зареждане на своето превозно средство.

С помощта на интегрирания електромер в Mercedes-Benz Wallbox пък ще имат възможност да проверят зареденото електричество до момента, както и да направят цялостен преглед на процеса. С новата Mercedes-Benz Wallbox станция ще може да се проследяват и разходите за зареждане. Като защита от неоторизирано използване, домашната зарядна станция ще може да се активира или заключи чрез приложението Mercedes me или чрез RFID карта.

Прочети още:
EQ моделите на Mercedes: Къде ще ги произвеждат?

Новата Mercedes-Benz Wallbox зарядна станция също така ще има техническата възможност в бъдеще да се актуализира дистанционно, по въздуха (over-the-air). По този начин към нея ще могат да бъдат добавяни допълнително още полезни функции, като достъп с RFID или пък умна интеграция с енергийната мрежа на клиента.

Станцията ще се предлага и в България след месец април 2022 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *