728 x 90

Mercedes привиква два от най-мощните си модели в сервизите

Включени са някои модели E63 S и E63 S комби, както и GT 63 и GT 63 S, които имат една и съща конструкция.

Собствениците на някои модели Mercedes-AMG E63 и GT 63 могат да се сблъскат със срив в системата или дори с пожар, тъй като плюсовият кабел на стартера може да не е бил инсталиран правилно.

В официален документ, публикуван от Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) в САЩ, се казва че този проблем може да причини късо съединение с течение на времето.

В зависимост от естеството си, той може да повлияе на различните функции на автомобила, като дори го накара да спре. В по-екстремни ситуации може да предизвика и пожар.

Германският автомобилен производител разбира за проблема миналия октомври, когато клиент извън САЩ съобщава, че дим излзиа от двигателното отделение на автомобила му.

Първоначалният анализ посочва проблем „в или в близост до стартерния двигател“. През следващия месец немците подобряват производствения процес и инспектирт всички автомобили във фабриката

Разследването продължава през 2021 г. и в крайна сметка е взето решение за сервизна акция. Изтеглянето се отнася до 493 автомобила със 100 процента прогнозен процент на дефекти.

Прочети още:
Mercedes CLE Cabrio: Да живее четириместният кабриолет!

Включени са някои модели E63 S и E63 S комби, както и GT 63 и GT 63 S, които имат една и съща конструкция. Всички са сглобени между 22 януари 2018 г. и 27 ноември 2020 г. и ще бъдат щателно инспектирани от дилърите на компанията след планиране на среща.

Упълномощените техници ще проверят винтовите връзки на стартера и позицията на положителния кабел, като ги коригират, ако е необходимо. Информацията съобщава Carscoops.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *