728 x 90
Error, no Ad ID set! Check your syntax!

Дори и след 1.25 млн. км този Mercedes 300TD изглежда като нов

Със сигурност не е нечувано стари автомобили Mercedes-Benz да достигат над един милион километра. Но доста рядко машините изглеждат почти като музейни експонати след толкова сериозен пробег. Горе-долу в такова състояние е екземплярът от снимките в тази статия. Той е навъртял 782 000 мили, което се равнява на приблизително 1.25 милиона километра. А вижте само

Със сигурност не е нечувано стари автомобили Mercedes-Benz да достигат над един милион километра. Но доста рядко машините изглеждат почти като музейни експонати след толкова сериозен пробег.

Горе-долу в такова състояние е екземплярът от снимките в тази статия. Той е навъртял 782 000 мили, което се равнява на приблизително 1.25 милиона километра. А вижте само как изглежда!

Тази кола е шофирана ежедневно, но когато не е в движение стои в гараж. Като добавим към това и сегашното местоположение в Аризона, не е изненадващо, че каросерията е без големи повреди или ръжда. Единствената истински забележима ръжда е една незначителна по размери повърхностна ръжда около капачката на резервоара,

Интериорът е в подобно фантастично състояние. Тапицерията е специален патентован от Mercedes винил, за който се знае, че е по-издръжлив от кожа. Да не забравим и да споменем, че на борда колата има климатик с управление с бутони.

Под предния капак е 3.0-литровият OM617 дизелов двигател на марката. Този мотор развива 77 конски сили и въртящ момент от 156 Нм. Не питайте за времената на ускорение – те са куриозни по днешните стандарти.

Но това, което липсва в скоростта, се компенсира с безупречен стил. Машината също така предлага икономия на гориво, която е актуална дори и по днешните стандарти.

Прочети още:
Дървени декорации и джанти с много спици - комби по американски за 26 900 долара

Продавачът отбелязва, че не са извършвани никакви основни ремонти по двигателя или трансмисията по време на неговата собственост. Дори самонивелиращото се хидравлично задно окачване е в добро състояние.

Но не всичко е идеално. Климатикът – който е силно зависим от сложна вакуумна система – не работи и автомобилът има несъответстващи гуми, които са и напукани. Разбира се, при такъв пробег, това е съвсем нормално, отбелязва Jalopnik.

Колата се продава в Аризона като в момента цената й е 6000 долара. Търгът в Bring a Trailer продължава още два дни.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget