728 x 90

Продава се запазен Mercedes 190 1.8i за 13 000 лв.

Моделът 190 е една от легендите на Mercedes от близкото минало, известен още и като „Baby Benz“. Оцелелите бройки в днешни дни са много и варират силно по цена и състояние. Започвайки под 1000 лв. за занемарен екземпляр, чак до цени от над 500 хил. лв. за изключително редкия и желан вариант Mercedes-Benz 190E 2.5-16

Моделът 190 е една от легендите на Mercedes от близкото минало, известен още и като „Baby Benz“. Оцелелите бройки в днешни дни са много и варират силно по цена и състояние. Започвайки под 1000 лв. за занемарен екземпляр, чак до цени от над 500 хил. лв. за изключително редкия и желан вариант Mercedes-Benz 190E 2.5-16 Evolution II. Днес ще се спрем на една по-масова разновидност, а именно добре познатия 1.8-литорв бензин. Скромните 109 к.с. не са впечатляващи, но вършат работа уверено и безпроблемно, като този двигател (както и още други на Mercedes от тези години) е известен с надеждността си и способността си да изминава стотици хиляди километри без нужда от каквито и да е основни ремонти.

Бял мерцедес ме преследва в живота

На интересен екземпляр попаднахме в родния сайт cars.bg. Автомобилът от снимките изглежда много запазен и поддържан, а ако пробегът съответства на реалността, означава, че колата може да измине още много километри. Собственикът не дава много информация за автомобила, но по снимките може да съдим, че състояните е повече от добро за 30-годишен автомобил. Кутията е ръчна, а интериорът е платнен, с типична за времето украса. Богато оборудване липсва, но в крайна сметка толкова стар автомобил винаги би изоставал от съвременните конкуренти по отношение на екстрите.

Висока цена! Дали?

Цената на подобни модели редовно е обект на дискусия по форумите, но дали и тук ще има повод за коментари от сорта на „Брат, за тия пари луд ли си?“ Факт е, че това не е от евтините екземпляри, но ако данните от обявата са верни и състоянието е толкова добро, както е на снимките, цената според нас започва да се оправдава. Моделът се смята за едно от инженерните чудеса на Mercedes и до ден днешен има сериозна фен база, която оценява добрата техника и е готова да заплати съответната цена. Ще се радваме да чуем и вашето мнение като редовни читатели в коментарите по-долу!

Повече информация може да откриете в оригиналната обява на автомбила. Цената към момента на публикуване е 13 000 лв.

Рубриката „БГ пазар“ цели да запознае читателите на AUTOCLUB.bg с интересни обяви от пазара за употребявани автомобили в България. Никаква част от материалите не е финансирана от страна на продавачите или когото и да е било, свързан по някакъв начин с обявите. В повечето от случаите нямаме контакт с лицата, които продават съответните автомобили.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *