728 x 90

Prato Orage е нова суперкола от Франция с 8.1-литров мотор

Френската автомобилна промишленост може да се похвали с може би най-скъпия и екзотичен супер автомобил в лицето на Bugatti, но вече налице е и негов конкурент. Чисто нова суперкола с името Prato Orage дебютира по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд през изминалия уикенд. Данните засега са малко, но това, с което разполагаме, изглежда

Френската автомобилна промишленост може да се похвали с може би най-скъпия и екзотичен супер автомобил в лицето на Bugatti, но вече налице е и негов конкурент.

Чисто нова суперкола с името Prato Orage дебютира по време на Фестивала на Скоростта в Гуудууд през изминалия уикенд. Данните засега са малко, но това, с което разполагаме, изглежда обещаващо.

Според британски медии возилото се базира на поколение C6 от Chevrolet Corvette като това може да се забележи дори и визуално. Засега знаем и, че задвижването идва от 8.1-литров V8 с 888 к.с. Всъщност, производителят твърди, че това е най-мощният атмосферен V8 в производство.

Немалка част от автомобила в действителност ползва компоненти от Corvette. Такива могат да бъдат открити по шасито, но и в интериора.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *