728 x 90

Това е последният сглобен VW Beetle

    Volkswagen слага край на една впечатляващо дълга и успешна ера. Легендарният модел Beetle слиза от поточната линия за последен път, поне на този етап, след над 80 години на пазара. Последният сглобен Beetle се появи в завода на марката в Пуебла, Мексико, и ще отиде в музея на VW в града. По един екземпляр ще

    Volkswagen слага край на една впечатляващо дълга и успешна ера. Легендарният модел Beetle слиза от поточната линия за последен път, поне на този етап, след над 80 години на пазара.

    Последният сглобен Beetle се появи в завода на марката в Пуебла, Мексико, и ще отиде в музея на VW в града. По един екземпляр ще бъде изпратен към Волфсбург и към САЩ, където също има експозиции на бранда.

    "Невъзможно е да си представим къде щеше да бъде Volkswagen сега без Beetle," коментира Скот Киоу, президент на VW Group за Америка.

    Въпреки че бе на пазара на практика 81 години, Beetle имаше само три поколения. През 2003 година приключи производството на оригиналния модел, а междинният, втори модел, се появи през 1998 г. През 2011 се появи и сегашната, трета генерация.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт