728 x 90

Audi A1 Citycarver дебютира като мини кросоувър

Audi показа поредното си попълнение към кросоувър гамата си. Този път то не носи название с буквата Q, ами става част от фамилията на новия А1 – А1 Citycarver. Возилото е с до четири сантиметра по-високо от оригиналния А1 като това зависи от избора на колела. Предлагат се от 16- до 18-цолови. Технически, Citycarver е

Audi показа поредното си попълнение към кросоувър гамата си. Този път то не носи название с буквата Q, ами става част от фамилията на новия А1 – А1 Citycarver.

Возилото е с до четири сантиметра по-високо от оригиналния А1 като това зависи от избора на колела. Предлагат се от 16- до 18-цолови.

Технически, Citycarver е технологичен близнак с A1 Sportback. Това продиктува пълната идентичност между двете що се отнася до оформлението на интериора с малки декоративни изключения.

Отвън новият модел носи характерни черти за кросоувър с допълнителни предпазни панели от алуминий и пластмаса, както и специфична Singleframe радиаторна решетка, която познаваме от Q моделите.

Данни за задвижването все още няма, но се предполага, че возилото получава 1.4-литровия турбо бензинов мотор на A1 с 200 к.с. Не се предвижда задвижване на четирите колела.

Продажбите на модела започват от следващия месец, а първите доставки ще станат факт още през септември 2019 г.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *