728 x 90

A250e и B250e са новите компактни хибриди на Mercedes-Benz

Слуховете за намеренията на Mercedes-Benz се оказаха верни. Немската компания най-накрая представи първите си хибридни модели от компактната гама – A-Class хечбек, A-Class седан и B-Class. Возилата получават индекс 250e, както и брандиране EQ Power. То отговаря на хибридна система с 1.33-литров бензинов мотор и електромотор за системна мощност от 215 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Слуховете за намеренията на Mercedes-Benz се оказаха верни. Немската компания най-накрая представи първите си хибридни модели от компактната гама – A-Class хечбек, A-Class седан и B-Class.

Возилата получават индекс 250e, както и брандиране EQ Power. То отговаря на хибридна система с 1.33-литров бензинов мотор и електромотор за системна мощност от 215 к.с. и 450 Нм въртящ момент.

Благодарение на новата система, както и на 8-степенен автоматик с два съединителя, компактният хечбек се нуждае от 6.6 секунди за спринта от място до 100 км/ч. Седанът е с 0.1 секунди по-бавен, а миниванът се нуждае от 6.8 секунди.

В зависимост от избраното возило, пакетът от батерии осигурява пробег на ток между 60 и 68 километра с едно зареждане. От Mercedes sa горди, че батериите не нарушават значително багажното пространство, тъй като резервоарът за гориво е изтеглен в близост до задната ос, с което освобождава допълнително място.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт