728 x 90

Следващото поколение FIAT Panda ще получи електрическа версия през 2023 г.

FIAT няма намерението да работи по скъпи, големи или екзотични модели – това стана ясно по-рано този месец. Вместо това, италианците ще се фокусират върху компактната си гама от автомобили, като в центъра на всичко ще попадат 500 и Panda. Изцяло ново поколение от втория се очаква през 2020 година, а само две години по-късно

FIAT няма намерението да работи по скъпи, големи или екзотични модели – това стана ясно по-рано този месец. Вместо това, италианците ще се фокусират върху компактната си гама от автомобили, като в центъра на всичко ще попадат 500 и Panda.

Изцяло ново поколение от втория се очаква през 2020 година, а само две години по-късно ще бъде готова и електрическата версия на този автомобил. Производството ще започне в средата на 2023 г.

Доста интересна е идеята на Panda EV – колата ще използва модулна платформа и батерии, които могат да бъдат ъпгрейдвани след покупка. На практика, клиентът във всеки един момент ще може сам да определя колко да е максималният пробег на машината му според добавените модулни батерии.

При максимлания брой модули (пет), колата ще изминава до 500 км с едно зареждане. Ако толкова голям пробег не ви е необходим, можете да сложите само един модул за 100 км с едно зареждане.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт