728 x 90

Lamborghini Sian е най-мощният сериен модел на марката

Lamborghini наруши традицията си да не предлага серийни автомобили с електрическа помощ с първия си мек хибрид. Той носи името Sian и ще бъде показан пред публика по време на изложението във Франкфурт през следващата седмица. Машината разполага с 6.5-литров V12 мотор, който познаваме от всички версии на Aventador. Моторът няма турбо компресори, но се

Lamborghini наруши традицията си да не предлага серийни автомобили с електрическа помощ с първия си мек хибрид. Той носи името Sian и ще бъде показан пред публика по време на изложението във Франкфурт през следващата седмица.

Машината разполага с 6.5-литров V12 мотор, който познаваме от всички версии на Aventador. Моторът няма турбо компресори, но се подпомага от малък електромотор, който е част от 48-волтова мека хибридна система.

Благодарение на нея, мощността достига своя пик при 819 конски сили, което превръща Sian в най-мощният сериен продукт на италианската марка.

Ускорението от място до 100 км/ч отнема точно 2.8 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 350 км/ч. Колата е по-бърза в доускорението в движение от досегашния първенец на марката, SVJ.

Lamborghini ще произведе само 63 бройки от модела, като всички те са вече разпродадени. Говори се, че цената на всеки един екземпляр е 3.6 милиона долара.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт