728 x 90

Следващият VW Amarok идва през 2022 без електрификация

    Следващата генерация на успешния Volkswagen Amarok би трябвало да се появи през 2022 година. Това твърди изданието CarSales, което е говорило с хора от фирмата по време на изложението във Франкфурт. VW планира да запази пикапа с изцяло традиционно задвижване. Говори се за върхови V6 бензинови и дизелови мотори, но не и за електрификация –

    Следващата генерация на успешния Volkswagen Amarok би трябвало да се появи през 2022 година. Това твърди изданието CarSales, което е говорило с хора от фирмата по време на изложението във Франкфурт.

    VW планира да запази пикапа с изцяло традиционно задвижване. Говори се за върхови V6 бензинови и дизелови мотори, но не и за електрификация – независимо дали става дума за чисто електричество или за хибридни системи.

    Съществува много голяма възможност новият Amarok да бъде разработен съвместно със следващия Ford Ranger. Двете компании вече подписаха партньорство по много линии, което се очаква да се разрастне и в посока съвместна разработка на двата пикапа.

    Именно от Ford ще дойде най-големият бензинов мотор. Съмняваме се да го видим в Европа, но става дума за 2.7-литрово битурбо с над 300 к.с. V6 дизелът пък сигурно ще е от гамата на Volkswagen.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт