728 x 90

Donkervoort D8 GTO-JD70 е най-мощният модел на фирмата

Холандската фирма Donkervoort представи най-мощния модел в своята история. Той е посветен на 70-тата годишнина на основателя на фирмата, Йооп Донкерворт, и разполага с 2.5-литров мотор на Audi. Под ламарините е 5-цилиндровия агрегат, който немците слагат в част от RS моделите си. В това си приложение максималната му мощност е 415 к.с., а въртящият момент

Холандската фирма Donkervoort представи най-мощния модел в своята история. Той е посветен на 70-тата годишнина на основателя на фирмата, Йооп Донкерворт, и разполага с 2.5-литров мотор на Audi.

Под ламарините е 5-цилиндровия агрегат, който немците слагат в част от RS моделите си. В това си приложение максималната му мощност е 415 к.с., а въртящият момент достига 520 Нм.

Моторът работи само с 5-степенна ръчна скоростна кутия като автоматик не се предвижда. Засега няма данни за ускорение и максимална скорост, но компанията казва, че колата може да достигне странично ускорение от 2G при завой.

Donkervoort поставя и адаптивно окачване на двуместния роудстър, както и диференциал с ограничено приплъзване. Седалките са олекотени, а много компоненти от конструкцията са направени от карбон. Постигнато е общо тегло от под 700 к.с

Donkervoort ще произведе само 70 копия от D8 GTO-JD70, като всяко едно ще се продава на цена от поне 163 хиляди евро. Поръчки вече се приемат, а доставките започват догодина.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт