728 x 90

Най-старото активно име в автомобилната индустрия стана на 85 години

Wrangler, Golf, Corolla, Beetle – все имена, които автомобилната индустрия познава от десетилетия насам. Нито едно от тях обаче не може да се мери с абсолютния рекордьор в това отношение. Става дума за американския модел Chevrolet Suburban, който навърши 85 години от появата си на пазара. През целия период от лансирането си до ден днешен

Wrangler, Golf, Corolla, Beetle – все имена, които автомобилната индустрия познава от десетилетия насам. Нито едно от тях обаче не може да се мери с абсолютния рекордьор в това отношение.

Става дума за американския модел Chevrolet Suburban, който навърши 85 години от появата си на пазара. През целия период от лансирането си до ден днешен возилото не е било извън производство.

„Докато светът се е променил значително, Suburban остава също толкова актуален днес, колкото и през 1935 г. Suburban създаде сегмента SUV – предлага безпрецедентна комбинация от комфорт zа пътниците и товароносимост“, коментира Пол Едуардс, вицепрезидент по маркетинга на Chevrolet.

Актуалното поколение на Suburban предлага място за до девет пътника и мотор с работен обем до 6,2 литра. Скоро ще видим и изцяло нов наследник на големия SUV.

Оригиналният Suburban има място за осем пътника и двигател с мощност от 60 к.с. Впечатляващо за времето си, а и за наши дни, при спуснати втори и трети ред седалки багажникът има обем от над 3250 литра.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт