728 x 90

Това е човекът, който купи последния SAAB

През миналия месец на аукцион беше продаден последният произведен екземпляр SAAB, като тогава новият собственик на машината остана инкогнито. Сега NEVS, наследил фалиралата шведска марка, показа човека, който се раздели със сумата от малко над 48 хиляди долара, за да си купи сивия седан 9-3 от 2014 г. Собственик на машината е Клаус Спангаард, който сега

През миналия месец на аукцион беше продаден последният произведен екземпляр SAAB, като тогава новият собственик на машината остана инкогнито.

Сега NEVS, наследил фалиралата шведска марка, показа човека, който се раздели със сумата от малко над 48 хиляди долара, за да си купи сивия седан 9-3 от 2014 г.

Собственик на машината е Клаус Спангаард, който сега ще притежава последния произведен SAAB с пробег от само 66 километра до момента.

Точната модификация на колата е 9-3 Aero Turbo 4, което означава, че под предния капак се крие 2.0-литров турбо бензинов мотор с 220 к.с. Трансмисията е 6-степенен автоматик, който изпраща тяга до предните колела.

Интересното е, че този автомобил е произведен в годините, когато марката вече е собственост на National Electric Vehicle Sweden. Консорциумът получава правото да сглоби последните оставащи бройки от 9-3 преди да закрие дейността на марката в тогавашния й вид.

Любопитен също така е и фактът, че този 9-3 е бил предназначен за краш тест. По неизвестни на нас причини му се "разминава" и остава невредим и в пълния си блясък и до ден днешен.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт