728 x 90

MINI John Cooper Works GP е най-бързата кола в историята на марката

MINI използва изложението в Лос Анджелис да покаже пред публика най-мощния си и бърз сериен автомобил. Става дума за John Cooper Works GP, който вече може да се поръча на определени пазари. Сглобени ще бъдат само 3000 бройки от него. Официалните цифри показват, че спортният автомобил може да достигне 100 км/ч от покой за точно

MINI използва изложението в Лос Анджелис да покаже пред публика най-мощния си и бърз сериен автомобил. Става дума за John Cooper Works GP, който вече може да се поръча на определени пазари. Сглобени ще бъдат само 3000 бройки от него.

Официалните цифри показват, че спортният автомобил може да достигне 100 км/ч от покой за точно 5.1 секунди. Няма ограничител на максималната скорост, което ще ви позволи да развиете близо 265 км/ч.

Всичко това е възможно благодарение на 2.0-литров турбо мотор с 302 к.с. и 450 Нм въртящ момент. Третото поколение на лимитираната серия GP получава по-добро охлаждане, оптимизации в горивния процес, промени по софтуера и куп други.

Няма как впечатление да не ви направи и сериозната доработка на екстериора. Горещият хечбек получава цялостна външна доработка, а най-открояващият се детайл е фиксираният спойлер отзад. В интериора има място за само двама.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт