728 x 90

Alpine A110 SportsX – с вдъхновение от оригиналната рали кола Alpine

Alpine, спортната марка в портфолиото на Renault, представи доста интригуващ концептуален автомобил по време на тазгодишния International Automobile Festival (FAI) в Париж. Студията носи името A110 SportsX и се базира на серийния модел А110. Това означава, че конструкцията е типична за спортна кола със среден двигател. Вдъхновението обаче идва от класическия рали автомобил Alpine, който триумфира по

Alpine, спортната марка в портфолиото на Renault, представи доста интригуващ концептуален автомобил по време на тазгодишния International Automobile Festival (FAI) в Париж.

Студията носи името A110 SportsX и се базира на серийния модел А110. Това означава, че конструкцията е типична за спортна кола със среден двигател.

Вдъхновението обаче идва от класическия рали автомобил Alpine, който триумфира по време на рали "Монте Карло" през 1973 година. 

Шасито на машината е с 60 мм по-високо от това на регулярния А110, а теглото е малко над един тон. Интересно е да се отбележи, че задвижването идва от задните колела, а не от 4х4 система, както може да се очаква от подобен автомобил.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт