728 x 90

Възраждат Hummer като електрически пикап

По време на вчерашния Супер Боул се роди една от най-любопитните автомобилни новини в последните месеци. Американският производител General Motors ще възроди легендарния офроуд автомобил Hummer още тази година. Големият всъдеход ще премине на изцяло електрическа енергия и ще получи брандиране от GMC. Първият тийзър обещава продължаване на внушителната визия от предшественика. Предварителните данни, разпространени

По време на вчерашния Супер Боул се роди една от най-любопитните автомобилни новини в последните месеци. Американският производител General Motors ще възроди легендарния офроуд автомобил Hummer още тази година.

Големият всъдеход ще премине на изцяло електрическа енергия и ще получи брандиране от GMC. Първият тийзър обещава продължаване на внушителната визия от предшественика.

Предварителните данни, разпространени от производителя, посочват 1000 к.с. мощност и въртящ момент на колелата от над 10 000 Нм. Това число обаче не бива да се приема за много достоверно, тъй като е маркетингова игра – действителният въртящ момент на електромоторите ще бъде около 1500 Нм.

Електромобилът ще се сглобява в Детройт и ще предоставя ускорение от място до 100 км/ч за 3.0 секунди. Предполагаемата стартова цена е 70 000 долара.

Дебютът е насрочен за 20 май тази година, а продажбите започват следващата есен.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт