728 x 90

Пенсионират Mercedes X-Class през май

Mercedes-Benz потвърди официално, че слага край на производството на пикапа си X-Class през май тази година. В периода от сега до тогава ще бъдат сглобени всички предварително поръчани бройки от клиенти и нови заявки няма да бъдат приемани. Базиранията на Nissan Navara трък не се продава особено успешно. През 2018 година, първата цяла година на

Mercedes-Benz потвърди официално, че слага край на производството на пикапа си X-Class през май тази година. В периода от сега до тогава ще бъдат сглобени всички предварително поръчани бройки от клиенти и нови заявки няма да бъдат приемани.

Базиранията на Nissan Navara трък не се продава особено успешно. През 2018 година, първата цяла година на модела на пазара, бяха лансираниедва около 16 700 копия, а през 2019 цифрата спадна до приблизително 15 000 коли.

Интересен е фактът, че Mercedes работеше усилено върху удължена версия на пикапа още от пролетта на миналата година. Най-вероятно нейната разработка ще бъде прекратена.

В Германия стартовата цена на X-Class e 48 790 евро, което е с близо 16 000 евро повече от стартовата цена на Nissan Navara.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт