728 x 90

Продават може би най-симпатичната полицейска кола в света

Открит търг от RM Sotheby´s, планиран за 1 и 2 май тази година в Индиана, ще домакинства продажбата на много интересен автомобил Subaru. Става дума за полицейска кола от модела 360, който е един от първите изобщо за компанията и се качва на поточните линии през 1956 година. В производство 360 остава чак до 1971

Открит търг от RM Sotheby´s, планиран за 1 и 2 май тази година в Индиана, ще домакинства продажбата на много интересен автомобил Subaru.

Става дума за полицейска кола от модела 360, който е един от първите изобщо за компанията и се качва на поточните линии през 1956 година. В производство 360 остава чак до 1971 година.

Конкретният екземпляр е служил в полицейските служби на Нова Зеландия и разполага с оригиналния си двуцилиндров двигател с мощност от 25 к.с., както и с 4-степенната си скоростна кутия от завода.

Малкото Subaru е в напълно оригинален вид и се продава в полицейските черно-бели цветове. Част от него са и светлинните сигнали на покрива, сирената, както и две полицейски шапки.

Същата тази кола се продава за 16 500 долара на идентичен търг през 2010 година, което означава, че можем да очакваме подобна сума и на задаващия се майски аукцион.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт