728 x 90

Всички нови коли Volvo вече с максимална скорост от 180 км/ч

Преди малко повече от година Volvo обяви, че възнамерява да ограничи максималната скорост на всички свои нови автомобили до 180 км/ч като мярка, която трябва да повиши сигурността по пътя. Тя е вече в ход, като от тук насетне всеки нов автомобил на шведите ще има електронно ограничение от 180 км/ч. Отворен на този етап

Преди малко повече от година Volvo обяви, че възнамерява да ограничи максималната скорост на всички свои нови автомобили до 180 км/ч като мярка, която трябва да повиши сигурността по пътя.

Тя е вече в ход, като от тук насетне всеки нов автомобил на шведите ще има електронно ограничение от 180 км/ч.

Отворен на този етап остава въпросът за потребителите, които ще изкарват автомобилите си на писта. Не са много актуалните модели на марката, които са напълно пригодени за такъв тип употреба, но все пак решението и желанието остава в ръцете на собствениците.

От Volvo призават, че решението не е било трудно, тъй като поставя концептуален конфликт – потребителите вече няма да могат да използват пълния потенциал на машините си, дори и на места като немската магистрала, част от която няма ограничение за максимална скорост на движение.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт