728 x 90

Бъдещето на Alpine е под въпрос

Спортният бранд Alpine, който Renault възроди през 2017 година с модела А110, може да се окаже в доста трудна позиция. За това съобщават авторитетни британски автомобилни издания. Според актуални репортажи, французите обмислят възможността да се разделят изцяло с Alpine в опит да намалят драстично разходите си в следващите пет години През миналата седмица Renault oбяви

Спортният бранд Alpine, който Renault възроди през 2017 година с модела А110, може да се окаже в доста трудна позиция. За това съобщават авторитетни британски автомобилни издания.

Според актуални репортажи, французите обмислят възможността да се разделят изцяло с Alpine в опит да намалят драстично разходите си в следващите пет години

През миналата седмица Renault oбяви мащабен бизнес план, по силата на който трябва да бъдат спестени около 2 милиарда евро. В негова жертва може да се превърне именно Alpine.

Някои издания обаче твърдят, че пак съществува път, по който брандът да бъде спасен и това е предлагането на изцяло електрически автомобили.

Засега няма официален коментар по въпроса от страна на френския производител извън анонса за преструктурирането на дейността му.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт