728 x 90

Още данни за новия Hyundai Santa Fe

Hyundai разкри подробности за техническите параметри на Santa Fe, новата платформа и технологичните въведения. Моделът е първият Hyundai в Европа, който ще се предага с новия електрифициран двигател Smartstream. Hybrid версията на новото Santa Fe, която ще се предлага от началото, се състои от новия 1.6-литров T-GDi Smartstream двигател и електрически мотор с мощност 44,2 кВт,

Hyundai разкри подробности за техническите параметри на Santa Fe, новата платформа и технологичните въведения. Моделът е първият Hyundai в Европа, който ще се предага с новия електрифициран двигател Smartstream. Hybrid версията на новото Santa Fe, която ще се предлага от началото, се състои от новия 1.6-литров T-GDi Smartstream двигател и електрически мотор с мощност 44,2 кВт, комбинирани с 1,49 кВтч литиевойонна полимерна батерия. Предлага се с предно предаване и с HTRAC задвижване на всички колела. Системата има комбинирана мощност от 230 к.с. и 350 Нм въртящ момент, предлагайки ниски емисии, без да прави компромиси с пътното поведение и насладата от шофиране. 

Плъг-ин версията, която ще бъде представена в началото на 2021 г., ще се предлага със същия 1.6-литров T-GDi Smartstream двигател, сдвоен с електрически мотор с мощност 66,9 кВт, черпещ мощността си от 13,8 кВтч литиево-йонна полимерна батерия. Този вариант ще се предлага само с HTRAC задвижване на всички колела. Общата мощност е 265 к.с. и комбиниран въртящ момент от 350 Нм.

Като алтернатива клиентите ще могат да изберат новия 2.2-литров дизелов двигател „Smartstream“, който е актуализиран, за да постигне подобрения в горивната ефективност и производителност. В сравнение с предишното поколение двигатели, новият двигателен блок се състои от алуминий вместо желязо, което води до намаляване на теглото с 19,5 кг. Подобрени са различни части на двигателя, включително например разпределителния вал, за да се намали вътрешното триене и да се подобри общата ефективност на горивото. Освен това, двигателят е оборудван с нова система за впръскване на 2 200 бара (в сравнение с 2 000 бара на предишния двигател), подобрявайки общите показатели на мотора. Четирицилиндровият двигател разполага с мощност от 202 к.с. и 440 Нм въртящ момент и ще се предлага със задвижване на предните колела и с HTRAC задвижване на всички колела. Нова е и 8-степенната автоматична скоростна кутия.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт