728 x 90

Мотор от BMW за следващия Range Rover

Следващото поколение Land Rover Range Rover най-вероятно ще се раздели с 5.0-литровия си V8 мотор от Jaguar Land Rover. Той ще бъде заменен от по-ефективен двигател. Става дума за 4.4-литровото битурбо на BMW, което може да се намери в много от върховите модели на баварците. Трансферът на V8-ка все още не е потвърден официално, но

Следващото поколение Land Rover Range Rover най-вероятно ще се раздели с 5.0-литровия си V8 мотор от Jaguar Land Rover. Той ще бъде заменен от по-ефективен двигател.

Става дума за 4.4-литровото битурбо на BMW, което може да се намери в много от върховите модели на баварците. Трансферът на V8-ка все още не е потвърден официално, но се смята за почти сигурен.

Новият Range Rover ще бъде изграден на изцяло нова платформа, която ще осигури по-ниско общо тегло и по-добра устойчивост на усукване.

С времето моделът ще получи различни електрифициарни агрегати, включително и изцяло електрическа версия в по-късен етап от жизнения си цикъл.

Най-вероятно луксозният британски SUV ще бъде готов за лансиране към края на следващата година, като на пазара ще стъпи в първите седмици на 2022 година.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт