728 x 90

Maserati MC20 е суперкола с над 600 к.с., идеен наследник на МС12

Maserati влиза в новата ера с MC20, новият супер спортен автомобил, който съчетава мощност, спортност и лукс с уникалния стил на Maserati. MC20 беше представен на света в Модена на 9 септември по време на събитието „MMXX: Време да сме дръзки“. Новото MC20 (MC за Maserati Corse и 20 за 2020 г., годината на световната

Maserati влиза в новата ера с MC20, новият супер спортен автомобил, който съчетава мощност, спортност и лукс с уникалния стил на Maserati. MC20 беше представен на света в Модена на 9 септември по време на събитието „MMXX: Време да сме дръзки“.

Новото MC20 (MC за Maserati Corse и 20 за 2020 г., годината на световната му премиера и началото на новата ера на марката) е Maserati, което всички чакаха. Това е автомобил с невероятна аеродинамична ефективност, който крие спортна душа, с новия двигател Nettuno, 630 к.с. V6 с въртящ момент 730 Нм, който осигурява ускорение от 0-100 км/ч за по-малко от 2,9 секунди и постига максимална скорост над 325 км/ч. Двигател, който съобщава за завръщането на Maserati към производството на собствени силови агрегати след прекъсване от повече от 20 години.

MC20 е изключително лек автомобил, с тегло под 1500 кг (собствено тегло), и благодарение на мощността си от 630 к.с. той се представя най-добре в клас в съотношение тегло/мощност, само 2,33 кг/к.с. Този рекорд се постига чрез използването на материали с най-добро качество, използвайки всички възможности на въглеродните влакна, без никакви компромиси по отношение на комфорта.

Nettuno, първият двигател в тази нова глава от историята на Тризъбеца, е twin turbo V6, технологичен скъпоценен камък разположен в MC20, вече удостоен с международен патент, който поставя технологията MTC (Maserati Twin Combustion), новаторската система за горене, собственo разработена, за световните пътища.

Както визуално, така и концептуално, има силни препратки към MC12, автомобилът, който беляза завръщането на Maserati през 2004 г. По същия начин като предшественика си, MC20, с явно състезателната си душа, подсказана от името му, обявява намерението да се върне към света на състезанията. Стартирането на производството е планирано за края на текущата година, като поръчките ще бъдат приемани от 9 септември, след световната премиера.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт