728 x 90

Нов президент в редиците на SEAT

    Бордът на директорите на SEAT, председателстван от главния изпълнителен директор на Volkswagen Group Хърбърт Дийс, назначи Уейн Грифитс за нов президент на компанията SEAT, считано от 1 октомври.  Грифитс също ще продължи да изпълнява длъжността главен изпълнителен директор и президент на марката CUPRA и за момента ще остане и изпълнителен вицепрезидент на компанията по продажбите

    Бордът на директорите на SEAT, председателстван от главния изпълнителен директор на Volkswagen Group Хърбърт Дийс, назначи Уейн Грифитс за нов президент на компанията SEAT, считано от 1 октомври. 

    Грифитс също ще продължи да изпълнява длъжността главен изпълнителен директор и президент на марката CUPRA и за момента ще остане и изпълнителен вицепрезидент на компанията по продажбите и маркетинга. Карстен Изензее ще продължи рабоата си в компанията като изпълнителен вицепрезидент по финансите и информационните технологии, позицията, която е имал, докато е бил временно изпълняващ длъжността президент на SEAT.

    Председателят на Борда на директорите на SEAT Хърбърт Дийс посочи, че „Уейн Грифитс е един от най-квалифицираните мениджъри на Холдинга. През последните четири години той доведе продажбите на SEAT до рекордни нива и ръководи развитието на новата марка CUPRA. Той има моята пълна подкрепа и съм убеден, че времето му като президент на SEAT ще бъде успешно.“ Херберт Дийс също изрази своята благодарност към Карстен Изензее като временен президент, който „пое ръководството и отговорността в трудни месеци, повлияни от ефектите на COVID-19 и гарантира непрекъснатост на бизнеса“.

    Грифитс се присъедини към SEAT през 2016 г. като ръководител на продажбите и изведе компанията на ново по-високо ниво. През последните три години и до първото тримесечие на 2020г. (периода преди COVID), SEAT беше най-бързо развиващата се марка в Европа. С Грифитс начело на дивизията за продажби, с най-голямата продуктова офанзива досега, SEAT счупи рекордите за продажби за всички времена с ръст от над 40% от 2016 до 2019 г. Новият президент е и един от основателите на Марката CUPRA и новосъздаденият SEAT MÓ.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт