728 x 90

Ford изкара най-товароносимия Transit в историята си

Европейското подразделение на Ford представи нова версия на Transit, която се превръща в най-способният товарен модел на фирмата в цялата й история. Става дума за бус или шаси с товароносимост от цели 5 тона. Това е възможно благодарение на редица подобрения по структурата и окачването на товарната машина. От компанията казват, че моделът е насочен

Европейското подразделение на Ford представи нова версия на Transit, която се превръща в най-способният товарен модел на фирмата в цялата й история.

Става дума за бус или шаси с товароносимост от цели 5 тона. Това е възможно благодарение на редица подобрения по структурата и окачването на товарната машина.

От компанията казват, че моделът е насочен не само към хора, които наистина товарят много, но и към фирми, които ползват Transit за различни трансформации като линейки, кемпери и т.н.

В продажба новият голям Transit ще бъде въведен от началото на ноември месец тази година. Ford ще продава буса в различни конфигурации на кабината и товарното пространство. В най-дългата си версия, 5-тонният Transit ще може да качи на борда си цели пет Евро палета.

Задвижването идва от 2.0-литров дизелов двигател с мощност от 170 к.с. и въртящ момент от 380 Нм. Той ще се предлага или с 6-степенна ръчна кутия, или с 10-степенен автоматик.

 

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт