728 x 90

Skoda потвърди за нова Fabia, работата напредва

    Чрез новия си CEO, Томас Шафер, Skoda потвърди, че компанията ще произвежда ново поколение Fabia. Всъщност, нещо повече – моделът вече е в процес на развойна дейност. Шафер коментира пред медии, че вече е карал ранен прототип на автомобила и е останал доста впечатлен от показаното от него. По думите му, той няма търпение Fabia

    Чрез новия си CEO, Томас Шафер, Skoda потвърди, че компанията ще произвежда ново поколение Fabia. Всъщност, нещо повече – моделът вече е в процес на развойна дейност.

    Шафер коментира пред медии, че вече е карал ранен прототип на автомобила и е останал доста впечатлен от показаното от него. По думите му, той няма търпение Fabia от четвърта генерация да бъде показана.

    Голямата новина при модела е, че той ще се качи на платформата MQB A0, която стои в основата и на SEAT Ibiza и Volkswagen Polo. Tова ще даде достъп на хечбека до множество нови технологии, които досега не бяха налични.

    Дизеловите мотори почти със сигурност ще отпаднат от гамата на Fabia. Същото най-вероятно ще се случи и с версията комби, която на практика няма конкурент в B сегмента в Европа.

    Очаква се новата Fabia да се появи за първи път през 2021 година като продажбите може би ще стратират още през лятото на следващата година.

     

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт