728 x 90

Volkswagen пенсионира най-мощния дизел за Touareg

  Volkswagen Touareg V8 TDI остава в историята, въпреки че моделът премина доста успешно независими изследвания за нивата на вредни емисии. Решението е свързано с желанието на Audi – фирмата, която разработи мотора, да спре неговото предлагане и развиване.  В различни периоди от време V8 TDI се поставяше в модели като Bentley Bentayga, Porsche Panamera, VW Touareg,

  Volkswagen Touareg V8 TDI остава в историята, въпреки че моделът премина доста успешно независими изследвания за нивата на вредни емисии.

  Решението е свързано с желанието на Audi – фирмата, която разработи мотора, да спре неговото предлагане и развиване. 

  В различни периоди от време V8 TDI се поставяше в модели като Bentley Bentayga, Porsche Panamera, VW Touareg, Audi SQ7, SQ8 и A8, но с времето ще отпадне изцяло от гамата на всички производители под шапката на Volkswagen Group.

  В първата си версия V8 TDI използваше два турбокомпресора, които осигурява мощност от 422 к.с. В последствие се появи и вариант с електрическа компресия, който повдигна мощността до 435 к.с.

  При всички автомобили, които използваха 4.0-литровия дизел, ще се появят хибридни задвижващи системи, които трябва да осигурят сходни стойности за максимална мощност и въртящ момент.

   

  Свързани публикации

  Оставете коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *